De juiste maat kiezen

Heeft u besloten om een product uit onze exclusieve collectie hondenriemen, hondenhalsbanden of andere hondenaccessoires aan te schaffen? Dan weet u in ieder geval zeker dat u een product met een mooi design en van goede en duurzame kwaliteit koopt. Natuurlijk zou het jammer zijn wanneer de maat van het product niet de juiste is en uw hond juist te veel of te weinig ruimte heeft. De goede maat is dus belangrijk, zeker bij hondenhalsbanden (niet te groot, maar ook niet te klein) en hondenriemen (niet te kort).

Wanneer de maat onverhoopt niet klopt, dan mag u het product uiteraard retourneren tenzij deze op maat gemaakt is, maar om teleurstellingen te voorkomen raden we altijd aan om uw hond even te meten voordat u bestelt. De maataanduidingen S, M, L en XL scheppen soms enige verwarring. Let daarom vooral op de maat in centimeters. Bij RoyalCollar hebben we deze maten waar nodig vrijwel overal aangegeven om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De juiste maat bepalen

Een standaard maattabel met hondenrassen is niet altijd nauwkeurig, omdat iedere hond toch anders is. Ook speelt de leeftijd van uw hond een rol. De meest betrouwbare manier om de juiste maat voor uw hond te bepalen is te meten met een meetlint. We onderscheiden twee verschillende maten die u vaak nodig heeft. Wilt u een hondenhalsband in de juiste maat kopen? Dan is het belangrijk om de nekomvang van uw hond nauwkeurig te meten.

De nekomvang van een hond meten voor aanschaf van een halsband

Voor het kopen van een hondenhalsband meet u de nekomvang van uw hond. Dat doet u het gemakkelijkst met een soepel meetlint. U meet vervolgens de nek op het breedste punt. Meestal is dat waar de nek begint, in de buurt van de schouders. Een hondenhalsband moet redelijk strak zitten, maar toch comfortabel zijn. U komt achter de juiste maat door twee vingers tussen het meetlint en de nek van uw hond te steken. Kijk daarna op hoeveel centimeter u uitkomt. De maat van een hondenhalsband is gemeten van het eerste tot het laatste gaatje. Zoek bij het kopen van een hondenhalsband bij Royalcollar naar de verschillende verkrijgbare nekmaten. Hondenhalsbanden zijn beschikbaar in veel verschillende maten, zodat er voor elke hond een passend exemplaar is. De nekmaat bestaat altijd uit twee getallen: de kleinst mogelijke nekomvang tot de grootste nekomvang. Als uw opgemeten nekomvang binnen het bereik van deze twee getallen zit, dan heeft u de juiste maat gekozen.

Royalcollar: unieke handgemaakte producten

Heeft u de juiste maat bepaald? Helemaal goed! Wel willen we u voor de zekerheid nog melden dat bijna alle producten die bij Royalcollar verkocht worden met de grootste zorg, maar handgemaakt zijn. Dat maakt elk product uniek en geeft het charme en exclusiviteit, maar betekent soms ook dat de maten van sommige individuele producten een kleine afwijking kunnen hebben.

Heeft u vragen over de juiste maat? Neem contact met ons op, dan helpen we u graag verder. Stel een vraag of laat een terugbel verzoek achter: info@royalcollar.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart